Persoonlijke lifestyle, travel en fashion blog.

Blog tips voor dummies!

 photo blogtips_zps69daafb6.png
Al eerder schreef ik eens een artikel over hoe je geld kunt verdienen met je blog,  maar nooit eerder heb ik het met jullie gehad over het opzetten van een blog. Hier is zoveel vraag naar geweest, dat het me nu wel tijd leek om er wat over te schrijven! Waar je op moet letten bij het opstarten van een nieuwe blog. Vandaag deel ik met jullie een aantal blog tips voor beginners! Dus ben jij een startende blogger, en weet je nog niet zo goed hoe je te werk moet gaan? Dan heb je wellicht iets aan deze informatie. Enjoy!

 photo IMG_8679_zpsa79cbdd6.png
Plan je artikelen | werk vooruit!
We hebben het allemaal ongetwijfeld wel eens druk op sommige dagen waardoor een artikel er tussenuit schiet. Om je blog up-to-date te houden, en de bezoekers te behouden, is het zo belangrijk om toch te proberen iedere dag een artikel te posten. Mocht je doordeweeks weinig tijd hebben, probeer dan in het weekend vooruit te werken. Het lijkt veel werk als je er iedere dag mee bezig bent, maar als je op 1 dag (bijv. een zaterdagmiddag) 5 producten fotografeert, en bijv. de zondag avond gebruikt om de reviews te schrijven, dan ben je voor de rest van de week klaar! Je hebt zowel met WordPress, Blogger en andere blogsites de mogelijkheid om de artikelen in te plannen. Zo kun je gemakkelijk alle artikelen voor de hele week inplannen om 06:00 in de ochtend. Zo weten jouw bezoekers meteen dat ze iedere ochtend een artikel kunnen verwachten. Als er geen regelmaat is, weten je bezoekers ook niet wat ze kunnen verwachten. Ik moet eerlijk toegeven dat het mij niet altijd lukt, en dat ik vaak doordeweeks ook nog snel wat artikelen schrijf voor de volgende dag, maar het werkt zoveel prettiger als je vooruit werkt! Trust me!

Be different | wees creatief!
Een ding heb ik de afgelopen jaren geleerd, hoe meer gevarieerd de artikelen zijn, hoe meer waardering ik ervoor terug zie. Bloggen kan soms een beetje druk met zich mee brengen, vooral omdat er zoveel nieuwe releases zijn iedere maand, het kan dan soms wel eens lijken alsof iedereen over de zelfde producten schrijft. Ik probeer dit de laatste tijd een beetje te vermijden. Probeer je eigen ‘unique selling point’ niet te verliezen, en maak je blog een beetje meer uniek door er je eigen draai aan te geven. Als iedereen een artikel post over de nieuwe Catrice of MAC collectie, dan is dat al niet heel interessant meer voor je volgers. Probeer er dus uit te springen door diverse content te leveren!

Laat je inspireren | write it all down!
Iedere dag denk ik na over wat voor leuks ik met jullie wil delen. Soms doe ik inspiratie op door dingen die om mijn heen gebeuren, of vrienden/familie die me om advies vragen waarbij ik gelijk weer inspiratie heb voor een nieuwe video. Ik heb altijd een notitieboekje bij de hand waarin ik mijn ideeën opschrijf. Ook naast mijn bed ligt er altijd een notitieboekje, mochten er ’s avonds laat ideeën in me opkomen dan kan ik deze gelijk noteren. Geloof me, op de meest rare momenten schieten er soms onwijs toffe ideeën te binnen! Denk na over hoe je anders en beter dan hetzelfde als iemand die je bewondert kan zijn!

Investeer in de juiste tools | camera
Ik weet het, niet iedereen is een geweldige fotograaf, maar iedereen kan betere foto’s maken met de juiste camera. Als je serieus bent met je blog is een upgrade van een camera wel handig. De foto’s die gemaakt worden met een smartphone zijn nooit zo mooi en professioneel als de foto’s die je kunt maken met een spiegelreflex camera. Ook de juiste camera instellingen kunnen je daarbij al flink op weg helpen! De achtergrond voor de foto’s, de juiste belichting, de scherpte etc. Hoe beter de kwaliteit, hoe fijner de review! Dus mijn advies is om te investeren in een goede camera en lens, en probeer je te verdiepen in de juiste instellingen en manier van fotograferen. De foto’s zijn het eerste wat mensen zien als ze komen op jouw blog. Laat je foto’s eruit springen!

Social media
Post regelmatig iets op facebook, twitter of instagram. Via deze social media kanalen kun je zoveel nieuwe bezoekers krijgen! Als iemand je foto liked, of retweet, dan kan het al heel snel zo zijn dat je er nieuwe volgers bij krijgt. Zorg er ook voor dat de dingen die je post er professioneel uitzien, je wilt serieus overkomen, en zie het als een goede eerste indruk die je steeds weer opnieuw wilt maken. Denk twee keer na over wat je tweet of post, interactie met je lezers en collega-bloggers is zo belangrijk.  Make it count!

Last but not least | Wees professioneel!
Jep, wees aardig en beantwoord je mails zo snel mogelijk. Houd je aan de deadlines en afspraken die je maakt met bedrijven. Je wilt natuurlijk dat iedereen jou ziet als dat ene meisje met die leuke blog, dus probeer bij iedereen een goede indruk achter te laten en blijf jezelf bewijzen tegenover anderen! Het duurt misschien altijd even voordat je merkt dat je blog groeit, maar wanneer jij je best doet (en blijft doen), dan komt het vanzelf wel!

Heb jij eventuele andere tips die anderen kunnen helpen met hun blog?
Heb je nog tips voor het creëren van een unieke, regelmatig bijgewerkte blog?
Voel je vrij om deze achter te laten in de comments!

Share:

33 comments so far.

33 reacties op “Blog tips voor dummies!”

 1. Svenja zegt:

  Wat een super fijne en goede tips. Zelf vind ik het plannen het belangrijkst. Een keer in de week plan ik meestal een dagje waarop ik de meeste foto’s maak en teksten schrijf. Social media is inderdaad een hele fijne ondersteuning aan je blog waar je veel extra mensen mee kan bereiken!

 2. Marloes zegt:

  Wat een leuke en interessante tips deel je! Vooruit werken is echt iets waar ik nog tekort in schiet. Maar als ik dan eenmaal bezig ben in het weekend, is het juist zo lekker om gelijk een paar artikelen achter elkaar te maken.

 3. Rosa zegt:

  Goede tips, ik heb er nog wel eentje: Heb plezier! Dat straalt dan van je op je blog en trekt ook weer mensen aan :)

 4. Aurelie zegt:

  Super handige tips! Ik probeer zelf heel veel te plannen, maar soms verlies ik mijn blogplanning uit het oog doordat ik zoveel schoolwerk heb en dan gebeurt het wel eens dat er een aantal dagen geen artikels online komen. Dat is zeker nog een werkpunt voor mij.

 5. Manon zegt:

  fijne tips voor beginners

 6. femketje zegt:

  Vooruit werken is mijn beste tip! ♡

 7. Bo zegt:

  Wat een super artikel!

 8. BEautyjuf zegt:

  Vooruit plannen wil er bij mij nog weleens bij inschieten. Met name wanneer ik het op mijn werk en/of privé ook druk heb. Aan social media doe ik vrijwel niet. Ik heb Bloglovin’ en Instagram. Voor mij vind ik dat voldoende. Anders moet ik teveel bijhouden en bijwerken, en dat naast fulltime job. Een blog hebben (en onderhouden!) kost namelijk zo ontzettend veel tijd. Al ben ik wel ongelooflijk trots op mezelf. Als ik zie hoeveel bezoekers ik dagelijks heb en hoeveel Bloglovin’-volgers en dat met vrij weinig social media. Ik vind dat ik dat top doe :-) Ik vind dat je hele fijne en goede tips geeft! Dankjewel!

 9. Mariëlle zegt:

  Heel leuk en handig artikel :) En vooral jezelf zijn is denk ik ook belangrijk :) En veel tijd er in stoppen!

 10. Yvonne zegt:

  Goede tips! Ik schrijf alleen beautyblogs voor andermans blogs. :-) Ik heb wel sinds kort een eigen (vernieuwde) blog/website maar alleen omdat ik columns en boeken schrijf. Het is meer een informatiesite waar je wat van mij kunt lezen. Dat begon ooit op Hyves en lezersbrieven in de Telegraaf, en groeide uit tot veel hits en vaste lezersfans. De reacties op mijn stukjes komen nu vooral via Twitter en Facebook. Elke dag bloggen lijkt me behoorlijk tijdrovend, maar elke dag een column bedenken is net even iets lastiger dan een beautyblog bedenken, heb ik gemerkt. :-)

 11. Mjay zegt:

  Hele fijne tips! Iedere dag een artikel plaatsen lukt me gewoon niet, tenzij het korte artikels met minder foto’s worden.. En dat zou ik zonde vinden want ik vind het net fijn om tijd te steken in mijn teksten en foto’s! :-) En plannen is inderdaad een echte must!

 12. Goed vooruitwerken en plannen is de beste tip. Leuk artikel.
  Liefs, xxx

 13. Willemijn zegt:

  Superhandige tips! X

 14. Ik vind “uniek” zijn wel een heel goed punt. Het is een beetje saai om dadelijks een tag over te nemen, want hé dan hebben we weer een artikel om over te schrijven. Probeer jezelf te onderscheiden van de rest. Dat is soms moeilijk, maar met een creatieve geest kom je al een heel eind! Goed artikel.

 15. Emily zegt:

  De tips zijn erg handig! Ik ben nog best wel een dummie omdat ik deze zomer begonnen ben met bloggen, maar het gaat wel aardig goed. Ik probeer ook altijd mijn artikels vooruit te plannen zodat ik niet in de knoop zit met schoolwerk, dat blijft natuurlijk belangrijker.

 16. Rosanne zegt:

  Wat een goed artikel is dit zeg! Met het plannen heb ik soms weleens moeite mee zoals deze week haha. Maar normaal gesproken probeer ik mijn artikelen voor de rest van de week in te plannen. liefs x

 17. sara zegt:

  Super leuk dat je zo’n artikel schrijft! Ik ben het zeker eens met je tips.

 18. Kimziej.nl zegt:

  Goede tips! Inderdaad vooruit werken en regelmaat is een goede. Sinds kort probeer ik iedere woensdag, vrijdag en zondag een artikel te plaatsen en houd ook regelmaat in wat er dan online komt (woensdag lifestyle artikel, vrijdag een dagboekartikel en zondag een recept). Nog maar sinds kort mee begonnen, maar ik merk nu al dat het voor meer regelmaat zorgt! :)

 19. Wat een leuke tips! Ik merk ook heel erg dat er vooral veel mensen via sociale media mijn blog tegen komen :)

 20. Maaike zegt:

  Ik vind het heel erg fijn om deze dingen te lezen! Ik ben nog maar net begonnen en heb nu al het idee dat mijn bezoekersaantallen groeien, super fijn! Maar met deze tips kom ik nóg verder :)

 21. Esther zegt:

  Altijd fijn, zo’n tips! (:

 22. Emma zegt:

  Goede tips! Doorzettingsvermogen is ook heel belangrijk, en een goede lay-out natuurlijk. :)
  X Emma

 23. Tania zegt:

  bedankt voor de goeie tips.

 24. Vera zegt:

  Leuke blog tips en ook erg handig! Vooruit werken is inderdaad erg makkelijk. Al kan je nooit genoeg voorruit gewerkt hebben haha er is bij mij altijd een moment dat ik ineens weer voor de volgende dag een artikeltje typ :)

 25. Emmy zegt:

  Vooruitwerken is voor mij toch wel het belangrijkste. Ik maak altijd wel een planning, zo kom ik nooit in tijdnood te zitten en heb ik mijn posts op tijd klaar.

 26. Saraya zegt:

  Super goede tips!
  X

 27. Idhuna zegt:

  Wat een superhandige tips! Dankjewel!

 28. Mandy zegt:

  Wat een super tips! Lief dat je andere zo probeert te helpen!

 29. Kimberly zegt:

  Dit is echt superhandig! Een jaar geleden ben ik met mijn eigen site begonnen en dit soort tips zijn altijd meer dan welkom (:

 30. Jasmijn zegt:

  Wat een fijne tips! Ik ben nieuw in bloggerland en daarom is het heel fijn om dit soort dingen te leren!

 31. instauto zegt:

  deze tips zijn geweldig ! ik ben al een tijdje bezig met het vindbaar maken van instauto.nl in google maar besefde niet over het uniek zijn.
  toen bekeek ik me blog met de vraag ben ik wel uniek genoeg? en ik denk dat ik daar wel aan moet werken, thanks voor je tips

Geef een reactie