Persoonlijke lifestyle, travel en fashion blog.

MAC Faux lipstick dupe alert!

 photo macdupe1_zpsbloslnma.png
Hey lieve meiden! Wie mij al een langere tijd volgen weten ongetwijfeld dat ik helemaal weg ben van de populaire MAC Faux lipstick. Bijna iedere dag zie je mij met deze kleur op de lippen, ik ben gek op dit geweldige Kylie Jenner kleurtje! Laatst was ik bij het Kruidvat op zoek naar een betaalbare nude lipstick voor mijn budget make-up tutorial die ik onlangs had gefilmd. Tijdens mijn zoektocht kwam ik een lip kleur tegen van Essence die naar mijn insziens hetzelfde is als de welbekende MAC Faux lipstick, maar dan een stuk goedkoper! Ben je benieuwd naar mijn vergelijking? Kijk dan snel mee!

 photo macdupe3_zpsg4fkd5nn.png
MAC vs. Essence, duurkoop vs. euroknaller. Heerlijk om deze twee samen naast elkaar te zien! In de verpakkingen zit natuurlijk wel een groot verschil, MAC oogt een stuk luxer dan de Essence lipstick, maar dat maakt het niet minder leuk!

 photo macdupe4_zpsn77qvtel.png
De Essence lipstick (in de kleur 05 Cool Nude) zit in de Longlasting collectie die een aantal prachtige nudes bevat. Van lichte nudes tot wat meer bruin tinten voor de donkere huidjes. Ik zelf ben altijd heel erg te spreken over de lipsticks van Essence, naast het feit dat ze ontzettend goedkoop zijn, vind ik de kwaliteit ook prima!

 photo macdupe5_zpsqqgbvlny.png
De MAC Faux lipstick kennen we inmiddels wel allemaal, deze is onwijs populair in beauty blogger land, maar oh zo lastig verkrijgbaar! Bijna in ieder MAC filiaal waar ik geweest ben was hij telkens uitverkocht, ik scoorde hem laatst in Frankfurt bij de MAC Store. Het Kruidvat was voor mij meer om de hoek geweest, maar goed.. Ik ben alsnog blij dat ik deze tip met jullie kan delen! Voor de meiden die MAC Faux niet hebben weten te scoren, of voor de meiden waar het gewoon simpelweg te duur voor is,

 photo macdupe2_zps2y2uopw8.png
Aan de swatches is goed te zien dat beide lipsticks onwijs veel op elkaar lijken. De structuur van de Essence lipstick is iets anders, hij is wat romiger en bevat net wat meer glans. De textuur van de MAC lipstick is wat voller en dikker, maar de pigmentatie van beide lipsticks is precies hetzelfde!

 photo macdupe9_zpsyzjc3zl5.png
Zie hier links de MAC Faux lipstick op mijn lippen, en rechts Essence Cool nude. De kleuren zijn identiek! De helderheid op de rechtse foto is wat hoger waardoor hij wat lichter lijkt, maar in werkelijkheid zie je echt geen verschil!

 photo macdupe6_zpssfolcxv9.png
Ik vind het ontzettend fijn om te weten dat er nog een dupe is van de MAC Faux lipstick, vooral voor de meiden die wat minder geld te besteden hebben is dit natuurlijk een geweldige ontdekking! Ook als je de MAC Faux lipstick niet hebt kunnen bemachtigen, je zult net zo blij zijn met deze dupe van Essence die ook nog eens een stuk goedkoper is! De MAC Faux lipstick kost 19 euro, en de Essence 05 Cool nude lipstick maar liefst 2,39. Score! Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, ik ben in ieder geval blij dat ik deze dupe heb ontdekt.

Wat is jouw favoriete nude lipstick op dit moment?

Share:

60 comments so far.

60 reacties op “MAC Faux lipstick dupe alert!”

 1. Denise zegt:

  Hahaha, wat toevallig! Ik heb vandaag precies hetzelfde artikel online staan. Met dezelfde lipstick! Het is dan ook een geweldige dupe! :D

 2. Kim zegt:

  Handig! Van mij mag je wel vaker reviews plaatsen!

 3. naomi zegt:

  Ik heb die lipstick van essence en het is een van mijn favoriete kleuren !

 4. Wat leuk! Dan heb ik onbewust de dupe al een tijd geleden gekocht! Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar!

 5. ANOuk zegt:

  Heel leuk artikel mijn favoriete lipstick op het moment is: Catrice 390 the pink side of life volgens mij ❤ die is iets meer barbie roze

 6. sanne zegt:

  Laatst in een youtube post zag ik dat je deze lipstick wilde reviewen. Ik had al gehoopt op een positieve review, waardoor ik de lipstick stiekem zelf al gekocht had. Nu jij het zo bevestigd heb ik toch nog een beetje het gevoel alsof ik een “duurdere” lipstick draag! Fijn zo’n review van zo’n leuke dame ! :)
  Liefs

 7. Akgul zegt:

  Aaaawwh, de foto’s en lipsticks zijn zo mooi! Leuk om te weten;)

 8. Thanh mai zegt:

  Je hebt een leuke artikel geschreven Manon !
  En de lipsticks zijn ook echt heel erg mooi ❤️

 9. Lieke zegt:

  Ik heb hem zelf ook gekocht! Wat een mooie kleur is het toch!

 10. Lieke zegt:

  Ik heb hem zelf ook gekocht! Wat een mooie kleur is het toch!

 11. Jasmijn zegt:

  Super goeie tip dit!!

 12. Lolavandam zegt:

  Is dit dezelfde lipstick als die je in je make-up tutorial gebruikte? Want daar staat namelijk 06 barely there in de beschrijving.

 13. Amelie zegt:

  Wauw, wat een goede vondst! Deze ga ik halen!

 14. Yvonne zegt:

  Wat een goede dupe! Ik heb Faux zelf wel en vind het een mooie tint, maar geen tint waar ik -in tegenstelling tot velen – echt lyrisch over ben. Ik pak veel eerder Mac Coral Bliss, Angel, Creme cup en Costa Chic. Faux vind ik wat saaier.

 15. Nicole zegt:

  Wauw ze lijken zo veel op elkaar! Echt super leuk zulke dupes. Dat scheelt een hoop qua prijs!

 16. iris zegt:

  Hey manon,

  Hardstikke bedankt voor deze blog ik heb hier super veel aan

  Je bent een voorbed voor me

  Dikke kus iris

 17. Guusje zegt:

  Ik heb gisteren de Mac faux lipstick gehaald bij de Bijenkorf in Amsterdam. Daar hadden ze hem gewoon!

 18. anouk zegt:

  Wauw, hij lijkt er echt onwijs veel op!!

 19. Jana zegt:

  Oh, super! Ik vreesde altijd dat Faux qua kleur vrij dicht bij Hot Gossip van MAC lag en daarom twijfelde ik al een hele tijd om hem te kopen. Nu kan ik even goed die van Essence kopen en bij MAC eens een totaal andere kleur meenemen :-)

 20. Melissa zegt:

  Nou jeetje zeg! Ik geloof mijn ogen niet! Ik zou Faux alleen kopen omdat de structuur wat langer blijft zitten, maar die van Essence is prachtig ennnn niet te vergeten, reeds aanwezig in mijn make-up tasje! Haha!

 21. Kim zegt:

  Ik vind hem echt prachtig! Ik heb MAC Faux niet maar de Essence lipstick heb ik wel gister gekocht. Nu wachten tot Faux een keer niet uitverkocht is.

  Liefs,
  Kim

 22. Iris zegt:

  Ga hem morgen maar gelijk halen!!

 23. priscilla zegt:

  Leuk om te zien! Faux wil ik binnenkort ook nog even scoren :) Maar de Essence lipstick ziet er ook zeker goed uit.

 24. Bernadet zegt:

  Lijkt inderdaad ontzettend veel op elkaar. Ik wil MAC Faux ook nog steeds heel graag maar hij is steeds uitverkocht haha.

 25. Léonie zegt:

  Wauw, wat een mooie dupe! Hij lijkt er echt zo op en hij staat je geweldig. Ik ga maar snel naar de winkel om hem te kopen!

 26. Jolien zegt:

  Wauw, ik zie echt geen verschil!

 27. Denise zegt:

  De lipstick is niet zo lastig te verkrijgen hoor! Je kan hem gewoon bestellen op de site van douglas zonder verzendkosten. Heb ik ook gedaan! Het is een prachtige lipstick!

 28. femketje zegt:

  mooi goedkoop alternatief :D

 29. Marloes zegt:

  Wat een mooie dupe! Leuk om te zien!

 30. Lotte zegt:

  Wauw hij lijkt er echt gigantisch op!!

 31. Heidi zegt:

  OMG, ik wou dat ik dit eerder geweten had hahaha…
  Ik heb nu een aantal weken de mac faux, ben er heel blij mee maar de lipstick is dus wel erg prijzig.. Maargoed de mac lipstick zou waarschijnlijk wel langer blijven zitten! ik zie het dan maar als een soort backup :P

 32. Echt heel tof! Ik ga zeker naar die van Essence kijken!

 33. Super fijn artikel Manon!

 34. Dionne zegt:

  Wauw! Wat een goede dupe!

 35. Wauw de kleur is gewoon bijna identiek! Ik wil nog steeds MAC Faux, maar deze is ook zeker net zo mooi!
  Liefs, Iris

 36. Griet zegt:

  Ik heb Faux enkele weken gekocht, maar wat leuk dat deze de perfecte budget dupe is :)

 37. Lotje zegt:

  Wat een goede dupe zeg!! Lijkt er echt superveel op! X

 38. Lisa zegt:

  Echt absurd, de gelijkenis! Ik kende de collectie wel, maar had er nooit zo bij stilgestaan! Hele mooie foto’s trouwens ♥

 39. Anca Fratila zegt:

  Love this post!
  Amaizing blog.
  Kisses,
  Anca
  http://www.ancafr.blogspot.ro

 40. Saraya zegt:

  Wauww ze gelijken inderdaad erg op elkaar, dit wordt een bezoekje naar het kruidvat :)
  X

 41. anna zegt:

  Ik zag ‘m gisteren ook al op een andere blog, het is een geweldige dupe! Zometeen is deze van Essence ook uitverkocht, hahaha.

 42. Leonie zegt:

  Hoe duur is die van mac? x

 43. Floor zegt:

  Ik weet welke lipstick van Essence ik binnenkort ga kopen!

 44. Naomi zegt:

  wauw, wat een goede dupe!

 45. Elvira zegt:

  Nog een tip: de NYX Round Lipstick Milan lijkt ook op de MAC faux.

 46. Axelle zegt:

  ooh wat leuk, deze wil ik! thanks voor de tip!!

 47. Zo deze lijken echt veel op elkaar zeg! Bedankt voor de tip! Hoe is de houdbaarheid van beide is er nog een die beter blijft zitten?

 48. lisa heleen zegt:

  Wat een mooie dupe! De essence cool nude wil ik dan graag even gaan scoren. Toch een mooi prijsverschil + essence is dierproefvrij! :)

 49. anouk zegt:

  Weet iemand welke kleur lippotlood hier mooi bij is?

 50. Aniek zegt:

  Oh wat een goede tip, moet morgen echt maar eens naar het kruidvat toe. Wil Faux al een tijdje maar twijfel nog over de kleur. Zocht dus al een tijdje een goedkope dupe! Nu alleen hopen dat deze kleur ook niet opeens helemaal uitverkocht is.

 51. Gwendelien zegt:

  Woow Echt geen verschil, op mijn wishlist!

 52. jennifer zegt:

  Wat fijn dat er een dupe van is. Ga zeker ook halen.

 53. julia zegt:

  allebei super mooie kleurtje! <3

 54. Miranda zegt:

  Wat een fijn artikel. Ze lijken echt op elkaar!

 55. kylie zegt:

  mijn favorite lipstick op dit moment is de loreal color riche 640. hij is heel mooi mat en blijft ook heel erg goed zitten

 56. Sarah zegt:

  Ik was op zoek naar een dupe van mac faux die goedkoper zou zijn, ik stond vandaag in de kruidvat; even googlen voor een betaalbare mac faux dupe. Ik heb deze (of dit?:p) review gelezen, en heb de lipstick gekocht. Hij is echt super fijn en heel mooi! Echt een aanrader.

 57. Maria zegt:

  Ik heb net de dupe besteld! Ben benieuwd, hopelijk staat die bij m’n bleke huidje! Haha.
  X

 58. Loes zegt:

  Wat een super goeie budget lipstick. Ik ga zeker even kijken!
  Liefs

Geef een reactie