she believed she could, so she did.

MANON TILSTRA

27 weken zwanger fotoshoot

Hey ladies! Wauw, wat is het lang geleden dat ik actief ben geweest op mijn blog.. Dit platform is echt een beetje verwaarloosd de afgelopen tijd, maar waarom eigenlijk? Ik vind het nog steeds heerlijk om te schrijven, dus dat is wat ik ook vanaf nu ook weer zal gaan doen wanneer ik wat extra tijd over heb en wanneer ik iets met jullie wil/kan delen. Vooral met betrekking tot mijn zwangerschap denk ik dat het wel leuk is om daar wat meer over te vertellen op mijn blog, aangezien ik zelf ook altijd op Google zoek naar zwangerschap tips etc!

Zal ik maar gelijk beginnen met een update? 27 weken zwanger alweer.. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Ik was zojuist mijn foto’s aan het bekijken van de fotoshoot die ik laatst heb gedaan met Maryn Haertel (top fotograaf!) en Laura Yard (visagist). We hadden de shoot gedaan in het Pulitzer hotel Amsterdam, een prachtige locatie, vooral de suites zijn echt ge-wel-dig! Ik moet zeggen dat ik wel echt moest wennen aan het poseren met een zwangere buik, maar na een paar keer klikken met de fotocamera zat ik er wel lekker in. Met mijn handjes onder of boven mijn buik was het ook echt wel duidelijk te zien dat ik zwanger ben, maar als ik mijn armen losliet dan vond ik het al snel lijken alsof ik iets teveel gegeten had haha.

Ik kreeg trouwens ook veel de vraag waarom ik nu al een zwangerschap fotoshoot heb gedaan.. Nou, omdat ik me nu nog super goed voel! Natuurlijk gaan we ook nog shooten wanneer ik hoogzwanger ben en mijn toeter lekker in de weg zit (wel zo leuk, toch?). Heerlijk om juist zoveel mogelijk foto’s te hebben van deze 9 bijzondere maanden uit mijn leven! Want even serieus, wat is het mooi om zwanger te zijn.. Ik ben iedere dag weer enorm dankbaar dat er een kleine meid in mijn buik aan het trappelen en groeien is. Er zijn zoveel vrouwen die OF niet zwanger kunnen raken, OF met veel moeite.. Daarom ben ik nog extra dankbaar dat het bij ons zo snel is gegaan en dat – ondanks de eerste miskraam – mijn lichaam zo sterk is en dat mijn zwangerschap zo goed verloopt. Nu ik dit aan het typen ben draait de baby ineens alle kanten op, best ongemakkelijk soms wel hoor :-P Maar zo grappig tegelijk! Wat spookt ze allemaal toch uit, he?

Verder voel ik me op dit moment goed! Vanaf week 8 t/m week 18 heb ik toch wel erg veel last gehad van misselijkheid/weinig eetlust, maar verder niets geks. Nu ik in het 3e trimester zit merk ik dat ik wel sneller moe word en ook vaker middagdutjes nodig heb om even op te laden.. Voorheen kon ik nog van 6 uur ‘s ochtends tot ‘s avonds 10 uur wakker zijn, maar nu lukt dat echt niet meer zonder middagdutje. Koffie lust ik niet, anders had ik wel een koffietje gedronken rond de middag uurtjes om toch nog even wakker te kunnen zijn haha!

Ik ben heel benieuwd hoe andere vrouwen die op mijn blog terecht komen hun zwangerschap ervaren. Laat me vooral weten in de comments hoe het bij jullie gaat! Ik vind het toch nog erg bijzonder allemaal, iets kleins wat in me groeit.. Zo blij!

Leave a Comment

The Comments

 • Stéphanie
  12.05.17

  Wat ben je toch een leuke, lieve meid!

  Ondanks heb ik al 2 meisjes rondhuppelen van 4- en 2 jaar. Ooh, wat vind ik het heerlijk om dit te lezen en je vlogs te zien! Stiekem, heel stiekem…. mis ik het mooiste en meest bijzondere gevoel. Wat ik eigenlijk tegen je wil zeggen. Geniet, geniet ervan! want geloof me het gaat allemaal zo snel.

  • Manon
   > Stéphanie
   12.05.17

   Ahw wat een lieve comment! <3 En wat heerlijk dat je 2 meiden hebt rondhuppelen. Ik kan me voorstellen dat je dat gevoel mist, het is toch ook bijzonder he.. Ik ga er zeker van blijven genieten tot ze er is! =D

 • Manon
  12.05.17

  Dankbaar moet je zeker zijn!
  Ik jeb PCOS dus zwanger worden is voor mij helaas niet vanzelfsprekend

  • Manon
   > Manon
   12.05.17

   Jeetje wat heftig.. Ik hoop dat je veel steun hebt hierin van je naasten en dat er ooit nog een mirakel gebeurt! <3

 • Sana
  12.05.17

  Hey lieve mama to be,

  Ik ben mama van drie kinderen en heb mijn zwangerschappen minder goed ervaren. Ik heb drie kinderen achter mekaar. Een kind van 3, 2 en 1. Iedere keer als ik zwanger was, dan was er wel iets.. eerste zwangerschap zaten we met de verhuizing, tweede mijn afstuderen en de derde weer een verhuizing. Ik heb dus niet echt kunnen genieten. Ik vind het daarom leuk om te zien hoe jij geniet. Heerlijk dat getrappel in je buik en wat je zegt ik ben super dankbaar dat ik 3 keer achter mekaar zo snel zwanger heb mogen worden en zo dankbaar voor mijn 3 oogappeltjes. Geniet lekker van je zwangerschap, want het gaat allemaal zo snel. Vooral als ze er eenmaal is!

  • Manon
   > Sana
   12.05.17

   Dat lijkt me heel zwaar! Petje af hoor.. Natuurlijk wel jammer dat je daarom niet zo hebt kunnen genieten van de momenten dat je zwanger was, maar wat heerlijk om nu zoveel lieve kids in huis te hebben en te zijn afgestudeerd! Heel veel respect heb ik daarvoor <3 Lekker genieten nu van het mama zijn jij! =D

 • Sandra
  12.05.17

  Wat leuk dat je weer actief bent op je blog! Wat een prachtige fotos hebben jullie gemaakt

  Zwanger zijn lijkt me ook zeer magisch om mee te maken. Zelf zitten we in de medische molen voor ons wondertje, fingers crossed

  • Manon
   > Sandra
   12.05.17

   Ah leuk om te horen! Bedankt zeg <3 En spannend voor je.. Hopelijk komt het wondertje gauw! Vooral niet teveel mee bezig zijn en vertrouwen op je lichaam! <3

 • Demy
  12.05.17

  Geniet nog even van je zwangerschap! Je straalt er gewoon van als ik je vlogs kijk, en op de foto’s ook! Voor je het weet is het alweer voorbij. Nog even en je kan jullie kleine meid in je armen vast houden. ??

  • Manon
   > Demy
   12.05.17

   Ah lief! Zo’n zin in!! Ik geniet er nu van, maar straks natuurlijk nog veel meerrr ?

 • Lindsey
  12.05.17

  Leuk om te lezen, heerlijk dat je weer terug bent op je blog! zelf ook zwanger van een meisje en wij schelen een weekje qua zwangerschap! leuk om “samen” zwanger te zijn en een beetje te lezen hoe het met jou gaat. Je bent heel mooi zwanger ?

  • Manon
   > Lindsey
   12.05.17

   Wat leuk! Heerlijk van genieten meid

 • Caya
  12.07.17

  Hoi manon
  Jij kan echt goed schrijven.
  Ik heb je blog helemaal gescheven. Echt super mooi.
  En echt super mooie foto die er nu bijstaat

 • Alessandra
  12.07.17

  Hoi Manon, ik volg je al een tijdje en ik vind je zo’n leuke Youtuber! Je bent echt een inspiratiebron voor vele (voor mij in ieder geval wel!) en je bent zo’n mooie vrouw. Ik vind het ook heerlijk om je zwangerschap te volgen. Deze dinsdag heb ik het nieuws gekregen dat mijn moeder ook zwanger is!! Nog heel veel plezier en geluk met je zwangerschap en kan niet wachten totdat je kleine meisje er is ;)

 • Kim
  12.08.17

  Wat ben je een bijzonder vrouw Manon en zo sterk. Geniet van al dat getrappel!

  Ik ben nu na een heftige periode met allerlei hormoonspuiten 17 weken zwanger van een jongentje.

  Zo bijzonder maar het voelt ook zo gek! Heb nog niet echt een buik, En nog niks aangekomen.

  Merk dat ik door het hele traject enorm onzeker ben geworden. Bij elke krampje of pijntje schiet ik zo wat in de stress dat het niet goed is.

  Maar dat zit tussen mijn oren. Volgende week hebben we weer een echo. Kan ook niet wachten om onze kleine man te gaan voelen!

  Geniet van je laatste trimester Manon voor je het weet is ze er.

 • Michelle
  12.18.17

  super leuk dat je weer blogt! ik ben zelf nu 20 weken zwanger en gelukkig geen last van kwaaltjes gehad.. heb alleen echt geen zin om te sporten! dus was er over na aan het denken te gaan zwemmen ofzo! veel succes nog met je zwangerschap! Heel leuk allemaal om te volgen als je zelf zwanger bent! maar vond het natuurlijk altijd al leuk om je te volgen :) draag je trouwens zwangerschapsbroeken? en ben je al veel bijgekomen?

  xxxx