she believed she could, so she did.

MANON TILSTRA

28 weken zwanger | Maagzuur, sporten? Kan dat wel?

Hi girls! Vandaag weer een update voor jullie betreft mijn zwangerschap. Week 28 alweer, aanstaande zondag ben ik dus officieel 29 weken zwanger. Het 3e en laatste trimester.. Jeetje! De tijd vliegt maar voorbij. Ook heb ik voor jullie nog wat kiekjes van de shoot die ik laatst heb gedaan met de roze trui waar echt iedereen naar vroeg.

Hoe voel ik me nu? De afgelopen dagen ben ik best moe geweest, maar de middagdutjes zijn niet iedere dag meer nodig gelukkig. Ik heb de laatste paar dagen heel erg veel last gehad van ‘bad cravings‘… Veel snoep, vette snacks, patat, etc.. Mijn huid is daar niet zo blij mee, mijn energielevel ook niet trouwens. Hopelijk neemt dat een beetje af de komende dagen.. Ik wil echt weer proberen om te gaan sporten, maar de afgelopen dagen is dat er een beetje ingeschoten omdat ik dus zo weinig energie had. Qua gewicht zit ik nu op 68 kilo en mijn buik is nog steeds niet mega groot. Ik zal van de week anders proberen een goede belly update foto te maken! Totaal ben ik deze zwangerschap ongeveer 6 kilo aangekomen, dat valt ook best mee.. Ben heel benieuwd hoe dat aan het einde van de zwangerschap zal zijn!

Heel veel meiden vragen mij trouwens telkens, is het wel goed om te sporten tijdens je zwangerschap? Ik zeg dan telkens volmondig JA, het is namelijk juist goed in beweging te blijven. Dan is het natuurlijk niet meteen de bedoeling om heftig te gaan liften en je lichaam meteen uit te putten to the max, maar je kunt wel gewoon lekker krachttraining/cardio doen. Ook wandelen vind ik erg fijn, al doe ik dat minder vaak dan dat ik mezelf een uurtje in de sportschool neerzet! Mijn tip is wel: informeer even bij je sportschool welke oefeningen je wel/niet kan doen tijdens je zwangerschap. Ik weet namelijk dat je bij het trainen van je benen bijv. wel de abductor machine mag gebruiken waarbij je je benen NAAR BUITEN DUWT, maar niet de machine waarbij je je benen naar binnen duwt.. Dit heeft weer te maken met de rek van je bekken etc. Gelukkig kan je op het internet ook veel informatie vinden over oefeningen voor thuis tijdens je zwangerschap en in de sportschool. Ik vind het zelf heel prettig om met elastieken te trainen en dan vooral liggend op een matje.

Verder heb ik afgelopen week wel wat last gehad van maagzuur (dat komt denk ik vooral door de vette troep die ik eet). Maagzuur is erg vervelend, maar bij mij helpt een bakje vla er wel tegen opzich. Ook heb ik zo nu en dan last van mijn rechterarm gehad, maar ook dat is nu wat minder geworden! Allemaal kleine kwaaltjes, niets ernstigs gelukkig verder. Op naar week 29/30 (dan komt het opeens heel dichtbij he….) Trouwens, ik kan geen genoeg krijgen van haar getrappel en geduw in mijn buik! Blijft een raar gevoel haha. Oh last but not least, vrijdag hebben we onze 3e pretecho poging.. De kleine meid hielt telkens haar handjes voor het gezicht tijdens de 4D pretecho’s. Dit wordt dan de laatste keer en dan houden we ermee op hoor! :P

Ben jij ook zwanger op dit moment? Zo ja, hoeveel weken? 
Of ben je ook zwanger geweest? En hoe verliep dat bij jou? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen!

P.s. mocht je de laatste 2 vlogiday afleveringen nog niet hebben gezien, bekijk ze nu hier:


Leave a Comment

The Comments

 • Melissa
  12.07.17

  Oohh maagzuur zo herkenbaar. Ik had daar echt vreselijk last van tijdens mijn zwangerschap! En echt niets hielp bij mij maar ik was toen ook echt verslaafd aan jus d’orange dus daar kwam ook de maagzuur vandaan haha.

  • Manon
   > Melissa
   12.07.17

   Jaaa jusdorange drink ik ook graag! En zure komkommer met balsamico och och.. Maar vla is wel DE oplossing merk ik haha ?

 • Linda
  12.07.17

  Hoi Manon, ik vind het echt onwijs knap dat je het überhaupt volhoud met sporten. Ik heb tot week 17 enorm veel last gehad van misselijkheid, maar dat was ook weer van de een op andere dag over. Even had ik een soort opleving zoals de zeggen, in het tweede trimester, maar sinds anderhalve maand slik ik ijzertabletten omdat mijn HB erg laag is… ben niet vooruit te branden. En over branden gesproken, maagzuur heb vooral in combinatie met mijn werk omdat dat fysiek zwaar kan zijn. Ik gebruik Antagel via de apotheek, werkt goed! Desalniettemin geniet ik enorm van het getrappel van mijn kleine mannetje en kan ik niet geloven dat ik alweer 30 weken zwanger ben.. Geniet verder nog van je zwangerschap! X

  • Manon
   > Linda
   12.07.17

   Awh ik had hetzelfde! Tot ongeveer 18 weken misselijk en daarna was het over.. Nu kan ik wel meer genieten dan toen ? De vermoeidheid is soms best vervelend, snap dat je dan ook wat minder zin hebt om te sporten.. Wel lekker bewegen/wandelen, dat doet een preggo ook goed ❤️ Fijne zwangerschap nog! Geniet ervan ?

 • Jamey
  12.07.17

  Wat zie je er goed uit! Ik ben inmiddels nu 38 weken zwanger. En geloof mij, die maagzuur is er nog.. Hopelijk krijg je er wat minder last van..

  • Manon
   > Jamey
   12.07.17

   Ah lief! ❤️ en vervelend he maagzuur.. succes nog deze laatste dagen!! Spannend!

 • Cynthia
  12.07.17

  Ik ben morgen 30weken zwanger, ik ben blijven hardlopen, maar helaas moet ik nu wel toegeven dat dat niet meer gaat ivm bandenpijn. Dus ik ga nu lekker zwemmen!! En wat herkenbaar die vette cravings en het maagzuur, heb ik echt sinds 2weken, maar vla is goede tip, ga ik proberen!!

  • Manon
   > Cynthia
   12.07.17

   Heerlijk om te zwemmen! Dat wil ik ook graag gaan doen.. Lijkt me zo relaxed! Snap dat met 30 weken de bandenpijn steeds erger wordt.. De laatste loodjes meid :P Spannenddd

 • Umm Sarah
  12.07.17

  Hey Manon, heel herkenbaar maagzuur dit is bij mij gebleven tot de bevalling. Probeer anders zure dingen te vermijden. Ik slikte soms remy maar dit hielp maar een uurtje en toen kwam het weer. Geniet maar van al het gekick in je buik als je bent bevallen ga je dit gevoel echt missen heerlijk ! Fijne zwangerschap geniet ervan.

  • Manon
   > Umm Sarah
   12.07.17

   Ik probeer inderdaad zure dingen te vermijden, hoewel ik zuur juist zo lekker vind haha stom he! Maar ik geniet zeker van het gekick, maar stiekem kan ik ook niet wachten tot ze geboren is :P

 • Warda
  12.07.17

  ❤❤

 • Lysanne
  12.10.17

  Leuk om een update te lezen! Ik ben zelf nu 13 weken zwanger ? gelukkig ben ik helemaal niet misselijk, daar ben ik echt heel blij mee! Wel groeit mn buikje al aardig! Zo zie je maar, ieder lijf is anders :) Ik vind het super leuk om jouw vlogs en artikelen te zien/lezen over de zwangerschap. Succes met het laatste trimester!

 • Nienke
  12.14.17

  Vervelend dat je af en toe last hebt van maagzuur. Maar zolang het daarbij blijft kom je er wel goed doorheen hoop ik. En wat betreft het sporten is informatie inwinnen inderdaad het besten want om nou je totale zwangerschap op je reet te zitten en helemaal niet te bewegen is denk ik ook niet de bedoeling ;-)

 • Mamaplaats.nl
  02.15.18

  Hi Manon,

  Ik heb een kijkje genomen op je Instagram en website en dat ziet er onwijs leuk uit! Wij zijn opzoek naar Experts voor ons platform Mamaplaats.

  Wat de bedoeling is, is dat je eens in de zoveel tijd (wat jou uitkomt) een blog schrijft. Het onderwerp is aan jou. Naast bloggen kan je een snap (foto) delen of een quote. Voor jou houdt het in dat je een expert account krijgt (een account met een goud randje). Dat laat zien dat je schrijft vanuit jouw expertise/ interesse.

  Maandelijks hebben we 1 miljoen bezoekers. Met jouw interesse en expertise, kun je moeders inspireren. Je mag natuurlijk linkjes plaatsen op je profiel en blogs die verwijzen naar je eigen site en sociale media.

  Zo kunnen wij elkaar misschien helpen?

  Ik ben erg benieuwd, let me know.

  Liefs,

  Redactie Mamaplaats

  Names Quirine Reddingius

 • Mamaplaats.nl
  02.15.18

  Hi Manon,

  Ik heb een kijkje genomen op je Instagram en website en dat ziet er onwijs leuk uit! Wij zijn opzoek naar Experts voor ons platform Mamaplaats.

  Wat de bedoeling is, is dat je eens in de zoveel tijd (wat jou uitkomt) een blog schrijft. Het onderwerp is aan jou. Naast bloggen kan je een snap (foto) delen of een quote. Voor jou houdt het in dat je een expert account krijgt (een account met een goud randje). Dat laat zien dat je schrijft vanuit jouw expertise/ interesse.

  Maandelijks hebben we 1 miljoen bezoekers. Met jouw interesse en expertise, kun je moeders inspireren. Je mag natuurlijk linkjes plaatsen op je profiel en blogs die verwijzen naar je eigen site en sociale media.

  Zo kunnen wij elkaar misschien helpen?

  Ik ben erg benieuwd, let me know.

  Liefs,

  Redactie Mamaplaats

  Names Quirine