she believed she could, so she did.

MANON TILSTRA

29 weken belly update! | Harde buik en huidige gewicht


29 weken zwanger, de 7e maand, het 3e en laatste trimester. Waar blijft de tijd? Het vliegt voorbij! Op dit moment weegt de baby ongeveer 1180 gram en is ze zo groot als een pompoen.. Bizar toch?

Momenteel voel ik me niet heel veel anders dan vorige week, behalve dat ik merk dat mijn lichaam ineens heel snel veranderd. Mijn buik is meer rond en mijn navel popt er bijna uit. Ook begint mijn buik een beetje te jeuken (door de groei). Blijven smeren Manon, blijven smeren! Mijn energielevel is deze week wat verbeterd, ik slik namelijk nu ook Vitamine D pillen, geen idee of het daardoor komt? Vorige week moest ik echt wel rond 3 uur in de middag even een dutje doen of zakte ik zowat in, deze week is dat niet meer zo. Sterker nog, ik sta vaak op om 6 uur in de ochtend en ik kan mezelf niet eerder dan 11 uur in slaap krijgen.. Ik probeer wel zoveel mogelijk te rusten en uit te slapen wanneer dat kan.

Gister was ik weer eens gaan sporten in de avond, dat ging niet heel lekker.. Ik merk dat mijn buik echt steeds meer in de weg zit en dat ik daardoor bijv. mijn benen ook niet meer goed kan trainen. Tijdens de training kreeg ik ook ineens een harde buik, toch iets te druk gedaan dus.. Gelijk naar huis een ontspannen douche genomen en in bed gaan liggen! Harde buiken horen erbij, maar in mijn geval was dat denk ik door het sporten in de avond na een lange werkdag. De volgende keer doe ik het gewoon in de ochtend! Oh trouwens, ik weeg op dit moment 68 kilo. In totaal dus 5 kilo aangekomen. Dat valt mee, toch? Ook heb ik niet het idee dat ik ‘eet voor twee’, wat veel mensen altijd zeggen.. Ik eet nog de normale porties per dag als altijd en probeer vooral zoveel mogelijk groenten en fruit te nuttigen.

De komende dagen heb ik het heel erg druk, veel campagnes, verjaardagen (zelf word ik morgen 26 jaar.. 14 december), etentjes, meetings en ook mijn YouTube videos gaan gewoon door.. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met deze dingen! Ik ervaar ook totaal geen stress ondanks dat December de drukste maand is van het jaar. Dat scheelt enorm! Stiekem kijk ik wel echt uit naar februari wanneer ik met verlof kan en de kleine lekkere dagelijks kan knuffelen. Leuke dingen, ik ben een gelukkig mens op dit moment. Zo lief trouwens hoe de kleine af en toe haar voetje (tenminste, ik denk dat het haar voetje is) langs mijn buik laat glijden! Vanochtend lag ik op mijn zij en hield ik mijn hand op mijn buik, ineens voelde ik iets kleins langs glippen.. Zo’n gek gevoel is dat! Ook worden de stoten steeds harder en de kleine is vooral ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg heel beweeglijk in mijn buik. Zal dat een nachtbaby worden?

Het is nu alweer 22:42 in de avond en eigenlijk moet ik nu ook gewoon gaan slapen. Dus dit was het weer even voor vandaag! Ik vind het gewoon leuk om zo nu en dan een mini update te geven en met jullie te kletsen over wat me bezighoud en hoe ik me voel. Het kan zijn dat ik de helft nu alweer vergeet, maar dat komt dan van de week wel weer.

Hieronder ook nog wat foto’s van de shoot van laatst trouwens. Hoe mooi is de jurk? <3 Love it!

Dikke kus van mij

Leave a Comment

The Comments

 • Danique
  12.14.17

  Mijn dochter was ook altijd in de buik heel erg druk “s avonds. Toen ze geboren was, sliep ze in de nacht door. Het hoeft gelukkig niks te betekenen!

  • Manon
   > Danique
   12.14.17

   Haha toch best een geruststelling! Ik hoor vaak namelijk dat het ritme van nu ook na de bevalling doorgaat.. Maar niet altijd dus :-P We gaan het meemaken hihi

   • Jildou
    > Manon
    12.14.17

    Ze zeggen vaak dat de baby in de kraamweek een beetje een ‘jetlag’ heeft een dat het ritme dan omdraait naar een gewoon dag en nacht ritme. Was bij mijn zoontje ook zo. Maak je dus geen zorgen! En, fijne verjaardag! Ik werd zelf gister 30. ;) X

    • Manon
     > Jildou
     12.14.17

     Ah zo! Ben heel benieuwd hihi ?

     • Danique
      > Manon
      12.15.17

      Ja klopt! Tegen mij zeiden ze dat het vast zou omslaan als ze wat ouder werd, maar niks is minder waar. Ze slaapt nu, na een jaar, nog steeds elke nacht door. Heel af en toe, eens in de drie maanden, dat ze een moeilijk nachtje heeft, maar het valt reuze mee. Ditzelfde verhaal is trouwens ook met mijn schoonzusje. Haar dochter was ook heel actief ‘s avonds en ‘s nachts, maar slaapt, nu ze geboren is, ook prima door!

 • Annora
  12.14.17

  Wat leuk om te lezen! En fijn dat t goed gaat :) en de foto’s wauw mooi hoor!

  • Manon
   > Annora
   12.14.17

   Ah thanks girl! ?

 • Rowan Chanel
  12.14.17

  Hi Manon,
  Wat leuk dat ik nu op je site een berichtje kan achterlaten.
  Ben zelf namelijk helemaal niet op social media te vinden, dus kan nooit reageren op je YouTube video’s.
  Maar ik volg je al een tijdje :)
  Je bent prachtig in je zwangerschap, hele mooie foto’s ook!
  En, Happy birthday to you!! Hele fijne dag vandaag, laat je maar goed in de watten leggen!
  Veel liefs, Rowan Chanel

 • Iris
  12.15.17

  Ik vind je echt een prachtvrouw. Ben een trouwe kijker van je vlogs.
  Ik wil jou en Dwayne succes wensen met de laatste lootjes!

  Liefs, Iris