she believed she could, so she did.

MANON TILSTRA

3x Ontbijt ideetjes!

 photo ontbijtjes_zpsz5t3thul.jpg
Hey loves! Vandaag heb ik weer een fooood video in petto, ik deel namelijk mijn 3 favoriete ontbijt recepten van dit moment met jullie! Even geen Manon in beeld vandaag (ik loop met een rood gezwollen hoofd rond door mijn laserbehandeling iehhh)! Hopelijk kunnen jullie hier wat inspiratie uit halen. Heel veel plezier met kijken! P.s. de ingrediënten & uitleg staan hieronder.


Recept bananenbrood:
Wat heb je nodig?
– 3 bananen
– kokos melk (een half kopje)
– kokos
– walnoten (of eventueel andere noten)
– granola of havermout
– kaneel
– 2 eieren
– kokosolie (om de cake vorm mee in te vetten)
– 1 kopje speltbloem (of eventueel tarwebloem)
– een klein beetje honing

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven). Prak allereerst de rijpe bananen tot een glad mengsel. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe zoals hierboven gemeld en op smaak natuurlijk. Je kunt er zelf zoveel noten bij voegen als jij zelf wilt! Als alles goed is gemengd, kan je het mengsel verdelen in de cake vorm. Zet het bananenbrood ongeveer 60 minuten in de oven. Na 60 minuten even prikken of hij wel gaar is! Laat het brood daarna nog een uurtje afkoelen (het liefst langer), zodat hij stevig wordt. Als hij te warm is, dan wil het aansnijden wel eens misgaan. Gewoon even geduld hebben =)!

Recept appel/kaneel pannenkoekjes:

Wat heb je nodig?
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– 2 appeltjes
– honing
– vanille suiker
– kaneel
– havermout
– een klein beetje meel

Snijd de appeltjes in stukjes, en bak deze in een pannetje samen met een klein beetje kaneel, honing en vanille suiker. Doe het dekseltje er even op, intussen maak je je pannenkoeken klaar. Prak de bananen fijn en voeg deze samen met de eieren, kaneel, en het havermout. Ik voegde later ook nog wat speltmeel toe aan het mengsel zodat het een mooi geheel wordt! Dit heb ik niet laten zien op de camera. Wanneer het mengsel glad genoeg is, bak je de pannenkoeken in een pannetje met een klein beetje kokosvet. Daarna kan je de pannenkoeken garneren met de appeltjes, wat honing en kaneel. Eetsmakelijk!

Recept overnight oats:
Wat heb je nodig?
– Soja melk (ik koos voor amandelmelk)
– Granola (of havermout)
– Frambozen
– Blauwe bessen
– Kokos stukjes

Doe de avond van te voren een klein beetje havermout en amandelmelk in een schaaltje. Laat dit de hele nacht afgedekt in de koelkast staan! De volgende ochtend hoef je er alleen nog maar kokos, blauwe bessen en frambozen aan toe te voegen. Yummie!

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Leave a Comment

The Comments

  • An-SOfie
    03.05.15

    mmm. Die appel-kaneel pannekoeken zien er zo goed uit! Recept ga ik zeker proberen.

  • Liset - Beautydagboek
    03.05.15

    Wauw Manon, wat een mooie video! De muziek en beelden zijn prachtig. Ik vind alledrie de ontbijtjes te lekker voor woorden. Je geeft me zeker inspiratie om er wat mee te doen :). Ik eet nu havermout of speltbrood in de ochtend. Ook lekker, maar zeker fijn om te variëren!

  • Frances
    03.05.15

    Ik ben zelf ook gek van bananenbrood. Heerlijk!

  • Denise
    03.05.15

    Waaa, super lekker! Dankjewel voor de inspiratie! <3

  • Jasmijn
    03.05.15

    Super leuke video!

  • Britt
    03.05.15

    Mijn favo ontbijt verandert per week/maand. Momenteel is het brinta + ongezoete amandelmelk + banaan. Ziet er niet echt heel representatief uit, haha, maar is erg lekker! Ik ga zeker ook een keer het recept van de bananenbrood uitproberen!!

  • Daphne
    03.05.15

    Hele leuke video!

  • Luna
    03.05.15

    Altijd leuk om nieuwe ontbijtjes te ontdekken! Lijkt me lekker, vooral de pannenkoekjes, hmm!

  • Anne-Lotte
    03.07.15

    Ze ziet er allemaal echt superlekker uit! ik ga het uitproberen :)

  • Maartje
    03.07.15

    Oh wauw dit ziet er allemaal goed uit! Die pannekoekjes met appel en banaan lijken me het lekkerste! Ga ik snel eens maken :)