she believed she could, so she did.

MANON TILSTRA

Benefit The POREfessional License To Blot

 photo benefit4_zpstvsrfv74.png
Hey lieverds! Zoals jullie ongetwijfeld wel weten is dat ik al vrij snel gedurende de dag een glimhoofd krijg dankzij mijn vette huidtype. Dit kan soms erg vervelend zijn, vooral wanneer ik afspraken heb waarbij ik niet continu mijn gezicht kan matteren met een poeder. Ik testte laatst de nieuwe Benefit The POREfessional License To Blot, en vandaag ga ik jullie hier wat meer over vertellen.
 photo benefit1_zps6jyhpbr2.pngJullie kennen het denk ik wel, de blotting sheets die een tijd geleden erg populair waren waarmee je bepaalde delen van het gezicht kon ‘blotten’ zodat het vet geabsorbeerd werd. Benefit heeft daar iets anders op bedacht, namelijk een olie-blotting stick die je kunt aanbrengen op de plekken waar je snel begint te glimmen. De bedoeling van de stick is dat je het blot (oftewel; aanbrengt/verdeeld) op de plekjes waar al gauw vervelende glans te zien is. Benefit belooft dat de huid 6 uur lang mat blijft na het aanbrengen van de stick.

 photo benefit3_zpscwh8ulf8.pngWat er werd gezegd over het product (door mensen die het hebben getest):
– 100% zag een matterend effect wat langdurig hetzelfde bleef;
– 97% zei dat het helpt bij het minimaliseren van de poriën;
– 100% zei dat het de overtollige oppervlakte olie absorbeert.
Kortom; een product die er dus voor dient te zorgen dat de glans tegengehouden wordt en dat de poriën zichtbaar kleiner lijken. Dat klinkt veelbelovend natuurlijk!

 photo benefit5_zpsshjjp1ml.pngDe stick heeft een driehoekige tip waardoor je het product gemakkelijk en precies kunt aanbrengen op de vette delen van het gezicht. Zo kom je makkelijk bij de zijkanten van je neus, voorhoofd en kin. Olie heeft eindelijk zijn mat ontmoet!

 photo benefit6_zpsks69ncnb.pngHier zie je mijn hand wanneer ik uit de douche gestapt was. Hier zie je en subtiele glow, dit komt waarschijnlijk door de producten die ik onder de douche had gebruikt (body wash etc.) Het glimt dus een beetje net zoals mijn gezicht bijvoorbeeld zou glimmen. Ik heb het geprobeerd te fotograferen met make-up op, maar het was zo lastig om het op die manier aan jullie te laten zien. Zo krijg je een heel duidelijk beeld!

 photo benefit7_zpsahnxaajc.pngHier heb ik het product aangebracht op mijn hand. Wat je ziet is dat mijn hand er mat uitziet, en dat het gladder oogt. Op mijn huid gaat het precies zo! Wel ontdekte ik al vrij direct een groot nadeel.. Nadat ik foundation heb aangebracht, merk ik dat mijn huid vrij snel weer begint te glimmen (na een uur). Dit komt waarschijnlijk omdat je eigenlijk de poriën gewoon verstopt door er een stick op te smeren. Het effect is mooi, maar de langdurigheid is niet langer dan 6 uur zoals dus wel werd belooft. Ookal heb je het blot product gebruikt, ik kan je aanbevelen om alsnog een poeder aan te brengen om het gezicht goed te matteren.

 photo benefit2_zpsrdrecgqx.pngDe Benefit The POREfessional License To Blot is een bijzonder product, maar of ik het opnieuw zou aanschaffen weet ik nog niet. Ik heb met dit soort producten toch nog altijd het idee dat het mijn poriën verstopt, en dat het er maar tijdelijk mooi uitziet. Voor mijn vette huid werkt het dus niet voor heel lang, maar wellicht dat de meiden met een gemengde huid hier wel wat meer aan zullen hebben. De Benefit The POREfessional License To Blot is sinds kort verkrijgbaar bij o.a. bij Douglas voor € 21,00. Het product gaat vrij lang mee aangezien je maar een klein beetje nodig hebt.

Wat is jouw favoriete product tegen een glanzende huid?

Leave a Comment

The Comments

 • Cheyenne
  04.25.15

  Jammer dat het effect niet zo lang blijft!

 • Kiss & Make-up
  04.25.15

  Je ziet wel verschil ja. Grove porien en shine zijn altijd een probleem voor mij dus ik zou dit wel willen proberen.

 • Anouk
  04.25.15

  Het is wel een handig product maar ik weet niet of ik het mee zou nemen in mijn tas, ik denk dat ik hem vaak zou vergeten hihi

 • Joyce - Beamingbeautynl
  04.25.15

  Wat jammer dat je niet echt heel lang resultaat ziet. Zonde!

 • Nicole
  04.25.15

  Het lijkt me eigenlijk wel een fijn product!

 • Lisa - Elisabeths Musthaves
  04.25.15

  Ik heb deze ook en ik gebruik heb altijd om mijn kin en bij mijn neusvleugels. Daar vind ik hem erg fijn voor. Ben het verder wel eens met je review.

 • melisa
  04.25.15

  Jammer dat het bij jou niet deed wat het product beloofde. Ik heb zelf ook een vrij vette huid, dus ik denk niet dat het bij mij zal gaan werken.

 • CHaYenne
  04.25.15

  Weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden.. Denk dat ik hem oversla

 • Marloes
  04.25.15

  Bij dit soort producten heb ik ook altijd het idee dat mijn poriën verstopt raken. Fijne review!

 • Jasmijn
  04.25.15

  Goede review manon! Jammer dat hij een beetje tegenvalt

 • Thanh mai
  04.25.15

  Je hebt echt een leuk artikel geschreven Manon ! Ik wil hem heel graag uit proberen ! ❤️. Love it !

 • Anne-Lotte
  04.26.15

  Hmm weet niet of dit echt zou werken bij mijn huid, maar misschien is het het waard :)
  Liefs

 • Marleen
  04.26.15

  Ik heb hem ook, maar nog steeds niet getest of geprobeerd. Dat ga ik nu ook maar eens doen! Handig voor in je tas dit ook! xx

 • rosie
  04.28.15

  Niks voor mij. Ik krijg de ene keer best snel puisten en/of pukkels en dan bijna niets. Van dat verstoppende spul zal het slechte eerder stimuleren. Olie vrije poeder en foundation zonder siliconen werken het beste voor mij.

 • Voyar La rue
  04.28.15

  Jammer dat hij niet zo goed werkt. Klonk als een ideale oplossing!

 • Frederique
  05.03.15

  En als je nou eens een matte foundation probeert? Dat helpt bij mij al veel en vooral in combinatie met de benefit porefessional primer! Als je dan een matte poeder aanbrengt denkik dat het een stuk langer blijft zitten!

 • Amelie
  05.13.15

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het er op je gezicht uitziet. Ik vraag me toch steeds af hoe dat dan werkt met zo’n stickie.