she believed she could, so she did.

MANON TILSTRA

Recept: Zoete aardappel brownie!

 photo brownie_zps0it3jou7.jpg
Hey lieve meiden! Op dit moment lig ik ziek op bed, bleh. Ik heb weer een recept video voor jullie, ik maakte namelijk een gezondere variant brownie met zoete aardappelen! Super lekker, en je proeft niet eens dat er zoete aardappel in zit! Enjoy watching! Tag mij op instagram @todaysbeauty als je de brownie ook hebt gemaakt! Het lijkt me leuk om jullie creatie te zien.


De ingrediënten:
– 2 grote zoete aardappelen
– 1 bakje kokosrasp
– agavesiroop (naar smaak) ik deed 4 eetlepels
– 1 ei
– 1 kopje zelfrijzend bakmeel of speltbloem
– 1 kopje cacao poeder
– 1 eetlepel kokosolie

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine stukken. Doe de aardappelen in het pannetje met kokend water, en laat deze gaar worden. Als je erin kunt prikken (na 10 – 15 minuten), dan zijn ze gaar. Haal de zoete aardappelen uit de pan, en doe deze in een schaal. Prak het fijn tot een glad mengsel, dit kan met een lepel of een stampot stamper. Wanneer het glas genoeg is voeg je de rest van de ingrediënten toe. Het ei, de kokosolie, kokosrasp, meel, agavesiroop en de cacao. Meng dit tot een mooi beslag! Als het goed gemengd is vet je de bakvorm in, en verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm. Nu kan het ongeveer 45 minuten in de oven. Haal hem na 45 minuten uit de oven en laat hem een uur afkoelen. Het beste is als je het een nacht laat afkoelen zodat de structuur lekker stevig wordt! Verdeel er nog wat kokosrasp overheen ter decoratie, en… Eetsmakelijk!

Leave a Comment

The Comments

 • mila
  04.16.15

  Beterschap lieve Manon!

 • Emma
  04.16.15

  Yumm dit ziet er heerlijk uit, en nog iets gezonder ook haha! Beterschap meid!
  X Emma

 • Jill
  04.16.15

  Yum yum ! Ik ben nu bezig om dit recept te maken. Ben benieuwd hoe het zal smaken.
  Beterschap Manon!

 • Axelle
  04.16.15

  wow met zoete aardappel nog wel, dat moet ik een keer proberen!

 • dian duran
  04.16.15

  Beterschap! lekker recept ga ik zeker proberen, ik houd van brownies en heb al veel recepten geprobeerd maar zoete aardappels als ingredient is nieuw voor mij x

 • Kirsty
  04.16.15

  Wat een leuk recept! Ik ben zelf wel gek op zoete aardappel :) Beterschap trouwens!

 • Eilish (artisticstateofmind)
  04.16.15

  Wauw bijzonder!

 • Anne-Lotte
  04.18.15

  Omg dit ziet er zo lekker uit! Ik ga het proberen een keer te maken haha.
  Liefs

 • Jill
  04.19.15

  Foto staat inmiddels op instagram. Ik heb je getagd

 • Mariska
  05.09.15

  Hey Manon,

  Ik had een vraagje, hoe bewerk jij je foto’s op de computer? Of doe je dat ook via je telefoon? Want als ik ze via m’n telefoon bewerk en daarna op m’n blog zou zetten dan zouden de foto’s van mindere kwaliteit zijn…

  XXX

 • Priscilla
  07.14.15

  Wauw, dat ziet er super lekker uit. Ik wil ook meer kokkerellen met zoete aardappel ivm mijn diabetes. Wil je aan link ruil doen? Groetjes Priscilla