she believed she could, so she did.

MANON TILSTRA

Het wordt steeds zwaarder.. 33 weken zwanger

Nog 45 dagen te gaan (33 weken zwanger).. Ik kan het bijna niet geloven! De tijd is echt voorbij gevlogen, niet normaal.. Terwijl ik dit typ lig ik met mijn laptop in bed, een bakje fruit, een boek en mijn telefoon.. Veel verder dan mijn bed kom ik denk ik niet vandaag. Zo moe als ik ben, toch wil ik mijn hart even bij jullie luchten en weer een korte update geven van mijn zwangerschap. De laatste update was bij 29 weken zwangerschap, nu zijn we dus alweer een maandje verder en jullie zijn vast benieuwd hoe het nu gaat met mij en de baby!

De afgelopen dagen waren best zwaar, vooral ‘s nachts en rond einde middag.. Ik heb heel weinig kunnen slapen waardoor ik ‘s ochtends (1) mijn bed al moeilijk uitkom en (2) rond de middag uurtjes ineens een enorme inkakker krijg waardoor ik echt even moet gaan liggen. Als zelfstandig ondernemer is het in mijn geval gelukkig nu op dit moment wel mogelijk om op bed of op de bank te gaan liggen en even te rusten, daar ben ik zo dankbaar voor.. #luxepositie! Petje af voor de vrouwen die tot het einde nog doorwerken op kantoor of bijvoorbeeld de hele dag nog moeten staan in een kapsalon of kledingwinkel.. Mijn respect hebben jullie! Dus, die vermoeidheid is even een dingetje op dit moment.. Ik wil namelijk nog zoveel dingen doen voordat ik met verlof ga binnenkort, maar dat wil dus niet echt lukken nu.

Sporten? Dat gaat ook echt niet meer.. Ik heb heel vaak last van harde buiken wat heel ongemakkelijk voelt tijdens trainingen. Natuurlijk probeer ik nog wel in beweging te blijven door te wandelen of in huis veel de trap op en af te lopen haha. Ik hoorde trouwens van iemand dat een skippybal ook wel prettig is om te gebruiken achter je bureau, zo worden de bekken een beetje soepel. Ook ga ik volgende week weer een lesje Zwangerschapsyoga doen, heerlijk even ontspannen.

Emoties? Stemmingswisselingen? Dat valt bij mij echt reuze mee! Ik heb sowieso heel weinig last gehad van moodswings tijdens de zwangerschap, gelukkig maar.. Ik ben juist heel vaak vrolijk en heb veel geduld met Dwayne bijvoorbeeld. Nu ik in het laatste trimester zit merk ik wel dat ik af en toe ineens last heb van emoties (vooral wanneer ik bevallingsfilmpjes kijk op YouTube), maar verder ook niet. Gedurende de hele zwangerschap heb ik dus geen last gehad van momenten dat ik ineens moest huilen bijvoorbeeld. Grappig dat dat bij iedereen zo verschillend is!

Striae? Grote buik? Smeren smeren en nog eens smeren, dat doe ik twee keer per dag om mijn huid soepel te houden. Ik smeer mijn huid momenteel in met de Dream Cream van Lush en een Mama olie van Kruidvat eigen merk (deze ruiken beide heerlijk). Van de week werd mijn buik opgemeten en zit nu op 29 cm (van boven naar beneden). De baby is inmiddels ook al ingedaald met haar hoofdje tussen mijn bekken.. Hopelijk blijft dat zo? Gedurende de dag draait ze nog wel vaak om haar as, dat voelt zo ongemakkelijk.. Ook mijn bekken beginnen steeds meer pijn te doen, vooral wanneer ik veel heb gelopen of een drukke dag heb gehad. Verder kreeg ik een aantal weken terug een prik in mijn bil omdat ik de bloedgroep O-negatief heb en de baby de bloedgroep Positief. Ik kan best goed tegen naalden en prikjes, maar deze voelde ik wel… Mijn hoofd trok helemaal wit weg en ik werd heel dizzy (dacht bijna dat ik ging flauwvallen). Gek he!

Over het algemeen voel ik me redelijk relaxed nu we bijna alles klaar hebben voordat de baby komt. Haar baby kamer is zo goed als af (ik zal binnenkort wel een final room tour doen op mijn kanaal). Ook hebben we de luiertas binnen, haar wiegje en wachten we nu alleen nog op de box en autostoeltje. Hopelijk komt het autostoeltje ook snel binnen! Mijn vluchtkoffer moet ik nog verder inpakken, wellicht dat ik daar ook een aparte video over kan opnemen oid. Vandaag hebben Dwayne en ik ook erkenning aangevraagd voor de baby, ze krijgt namelijk zijn achternaam. Baby Zandvliet it is hihi! Ik denk dat ik nu alles wel weer een beetje heb verteld wat belangrijk is.. Ik zal van de week wel weer wat belly update foto’s maken voor jullie. Nu ga ik mijn bakje fruit opeten en lekker even mijn oogjes sluiten… Tot zover dus mijn update voor vandaag.

Heb je vragen? Stel ze gerust! <3
Hoe hebben jullie het laatste trimester ervaren? Lemme know!

Leave a Comment

The Comments

 • malons7628
  01.11.18

  Ik ben nu 32 weken, dinsdag wisseldag. Maar zo herkenbaar die harde buiken en niet lange afstanden kunnen lopen, de dutjes. Alleen heb ik nog een 2,5 jarige rondlopen, wat het soms moeilijk maakt om dutjes te kunnen doen. Ik lig er wel heel vroeg ik tegenwoordig, als de kleine naar bed gaat ga ik meestal mee. Gewoon omdat ik dan echt op ben. Super fijn dat je geen moodswing hebt, heel veel sterkte met de laatste weken!!

 • Mandy Fisher
  01.11.18

  Leuk om te lezen! Ik heb gelukkig ook mijn hele zwangerschap geen last gehad van moodswings enzo. Laatste trimester werd inderdaad wat zwaarder, omdat ik last kreeg van mijn bekken. Ik kon niet meer slenteren, maar wel stevig doorlopen, dus was heel grappig om mij door de supermarkt of te stad te zien bewegen, haha. Maar zodra ik langzaam liep kreeg ik last.
  Geniet er nog even van! Mijn meisje is alweer bijna een jaar oud, de tijd gaat zo snel!

 • Rachida
  01.11.18

  Ik kijk al jaren jouw vlogs, eerste keer dat ik via insta stories hier terecht kom en ik moet zeggen: wat een mooie blog heb je toch! ALs ik de teksten lees hoor ik het jou bijna voorlezen, heel gek haha
  Succes met de laatste loodjes!

 • Demy
  01.11.18

  Ik vind het altijd zo leuk om je vlogs te kijken en je blogs te lezen! Succes met de laatste loodjes. Liefs! X

 • Veronique
  01.11.18

  Hier ook geen moodswings en ook vermoeidheid zo na de 30 weken. Ik ben zelfs iets minder gaan werken (elke dag 2 uurtjes eerder weg zo 15 uur) omdat mijn energie dan helemaal op was. Gek genoeg ging het tijdens mijn verlof weer wat beter, maar toen kon ik s morgens wat langer blijven liggen wat ik dan ook deed. Succes met de laatste loodjes, mijn tip is om zoveel mogelijk rust en slaap te pakken want als de kleine meid er is zijn de nachten gebroken. Ik vond dat vooral heel zwaar, nu is onze kleine 3 maanden en gaat het langzaamaan wat beter qua slapen. Rust dus echt goed uit!

 • Vicky
  01.11.18

  Succes met de laaste loodjes!!
  Jullie gaan een pracht mensje op de wereld zetten!
  Maar bij het lezen van je prik in je bil trok ik wit weg, ik ben nu zelf 15 weken zwanger & ook ik heb O-negatief en nog maar afwachten wat het straks is wel of geen prik. ?

  • Manon
   > Vicky
   01.12.18

   Awh komt goed! Mijn tip: laat ze sowieso in je bil prikken en niet in je bovenbeen! Bovenbeen is veel pijnlijker heb ik gehoord.. Ik werd gewoon duizelig omdat de verloskundige er best lang over deed en erbij ging vertellen wat de injectie precies doet haha! Nadat ik een chocolaatje had gegeten ging het gelukkig meteen weer ? no worries!

 • Chantal
  01.11.18

  Erg mooi beschreven, leuk om jou bloggs te lezen.
  Waar is dat mooie kleed/dekbedovertrek van als ik vragen mag?

  xx

 • Sanne
  01.11.18

  Hé manon, succes met de laatste loodjes! Ik ben zelf pas 9 weken zwanger en erg misselijk…. Maar dat komt vast goed! Waar heb je die leuke kledingkast vandaan die in de baby kamer staat?

  Groetjes Sanne

 • Kim
  01.12.18

  Mijn laatste trimester was pittig. Ik heb in die laatste weken 3 maal in het ziekenhuis gelegen en met 35 weken, 5 centimeter ontsluiting gehad. Uiteindelijk met 39 weken bevallen in 2,5 uur van een gezonde zoon James (nu 4,5 maand)

 • Youssra el Haddouchi
  01.12.18

  Heeyy Manon ik hoop dat het kindje goed geboren wordt ik denk het wel hoor <3 ik heb echt respect voor jou toen ik hoorde dat je zwanger was zat ik gewoon te kijken met traantjes in mn ogen zo lang volg ik je al <3 love you

 • Malou | Blonde Blossom
  01.12.18

  Ik vind het zo spannend voor je dat je zwanger bent! Zelf heb ik geen ervaring (veel te jong, haha) maar het lijkt me ook een prachtige belevenis. Zo speciaal dat er straks een baby’tje is dat je 9 maanden in je hebt gedragen. Fijn dat je geen moodswings hebt, dat lijkt me zo naar tijdens je zwangerschap. Ik wens je nog heel mooie laatste weken en straks een prachtig kindje! Malou x

 • Anna
  01.12.18

  Heel veel succes met de laatste loodjes Manon! Leuk dat je ook weer eens een update schrijft op je blog, ik lees je blog altijd met veel precies, je schrijft zo fijn! Doe rustig aan en probeer er nog een beetje van te genieten! <3

 • Kim
  01.20.18

  Hey Manon,
  Ten eerste je ziet er echt nog prachtig uit en je bent echt heel mooi zwanger! De laatste loodjes wegen inderdaad het zwaarst but its all worth it! Respect voor jou dat je nogsteeds zo hard werkt! Het maakt niet uit of je in een winkel staat of thuis achter je laptop zit, iedereen heeft een andere zwangerschap en beleeft de laatste loodjes op haar eigen manier! Jij bent nogsteeds hard aan het werk met vloggen etc dus wees trots op jezelf! Toen ik 34 weken zwanger was had ik ook vaak last van harde buiken ( Tip: lekkere warme kruik doet wonderen ) en zorg lekker dat je zoveel mogelijk rust neemt en lekker ontspant! Goed om te lezen dat je er ondanks de sypthomen nog lekker geniet want geloof me je gaat dat getrappel echt missen! Mijn zoontje is net 2 en ben zwanger van ons tweede kindje! Zwanger zijn is het mooiste en meest bijzondere wat er is en voel je gezegend met zo’n prachtig gezinnetje wat je straks hebt! Nog even vol houden en dan flink genieten! You can do it girl XOXO

 • Luna
  02.04.18

  Ik had nog een vraagje! Als de baby geboren is, ga je haar dan ook filmen in een vlog? Of ga je eerst een paar weken wachten voordat je haar gaat filmen?

 • Lois
  04.27.19

  Goetje lois